به گزارش چاپ و نشر به نقل از خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ براساس آمار موسسه خانه کتاب، تعداد ۸۷۸۵ عنوان کتاب در فاصله زمانی اول مهر تا اول آبان ماه سال جاری منتشر شدند. از این میان تعداد ۶۴۰۶ عنوان کتاب تالیفی و ۲۳۹۷ عنوان ترجمه هستند. این درحالی است که سال گذشته در همین مدت تعداد ۷۲۳۰ عنوان کتاب منتشر شده بود.

از این میان تعداد ۵۵۴۱ عنوان تالیفی و ۱۶۸۹ عنوان ترجمه بودند. این آمار نشان می‌دهد که در مهر ماه امسال تعداد عناوین منتشر شده نسبت به سال قبل افزایش یافته است که این افزایش نشانه بازگشت نسبی رونق به چرخه اقتصاد نشر اس

میزان انتشار  عناوین کتاب در حدود یک سال گذشته کاهش  یافته بود؛ این کاهش  عناوین کتاب از شهریور ماه آغاز شده بود و تا اوایل مهر ماه امسال ادامه داشت. از اوایل مهر ماه بازار نشر تکانی خورد و میزان انتشار عناوین کتاب افزایش یافت. ناشران ما برخی از کتاب‌هایی را که تا پیش از این مدت نمی‌توانستند منتشر کنند، منتشر و روانه بازار نشر کردند. دلایل مختلفی در این افزایش تعداد عناوین کتاب تاثیرگذار بود که دلیل اصلی آن کاهش قیمت کاغذ است؛ تاجران بازار کاغذ که احساس خطر کرده بودند، کاغذ‌هایی را که در انبارهایشان داشتند به بازار کاغذ تزریق کردند. این مسئله باعث افت قیمت کاغذ در یک ماه و نیم شد و قیمت کاغذ به میزان ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان در مدت یک ماه و نیم کاهش یافت.

کاهش قیمت کاغذ این جرات را به ناشران داد، کتاب‌هایی را منتشر و روانه بازار نشر کنند که تا پیش از این امکان انتشار آن را به دلیل قیمت بالای کاغذ نداشتند؛ کاغذ از مومات اصلی انتشار کتاب است و افزایش قیمت آن می‌تواند در میزان انتشار عناوین کتاب تاثیر بگذارد. آنچه در این بین اهمیت دارد  و می‌تواند بازار نشر را به رونق واقعی برساند، ثابت ماندن قیمت کاغذ است.

نوسانات قیمت در بازار، کاغذ ناشر را با مشکل روبه رو می‌کند. ناشر نمی‌تواند در شرایط نوسان قیمت کاغذ کتاب منتشر کند. ایجاد ثبات در قیمت کاغذ می‌تواند برای ناشر یک اطمینان خاطری ایجاد کند و ناشر می‌داند برای تهیه کاغذ مورد نیازش چه میزان هزینه کند.

قیمت کاغذ در حدود یک سال و نیم گذشته از بندی ۸۰ هزار تومان به بندی  ۵۲۰ هزار تومان هم رسیده بود. کاغذ در این مدت بالاترین میزان قیمت را داشت و ناشران ما برای تهیه کاغذشان هزینه‌های بالایی پرداخت کردند. در این میان دولت هم کاغذ را با نرخ دولتی در اختیار ناشران گذاشت.

در ابتدای کار، کاغذ به طور یکسان در اختیار ناشران قرار می‌گرفت اما پس از مدتی این مسئله تغییر کرد. ناشرانی که کتاب منتشر می‌کردند و جزء ناشران فعال بودند، کاغذ دریافت می‌کردندو در این زمینه شاهد نظارت اتحادیه ناشران و کتابفروشان هم بودیم. هر کتابی که منتشر می‌شد در اتحادیه ناشران و کتابفروشان بررسی می‌شد و اگر تخلفی وجود داشت با آن برخورد می‌کردند و به ناشران متخلف کاغذ داده نمی‌شد. البته میزان این تخلف‌ها بنابر گفته هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان بسیار اندک بود.همچنین این کاهش قیمت در تمامی بخش های صنعت چاپ مانند چاپ سررسید و سالنامه 99 هم تاثیرگذار بوده است.

منبع: چاپ و نشر


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : کاغذ ,قیمت ,کتاب ,ناشران ,منتشر ,میزان ,قیمت کاغذ ,عناوین کتاب ,کاهش قیمت ,عنوان کتاب ,هزار تومان ,میزان انتشار عناوین
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فروشگاه sdu گلبن یاس دانلود آهنگ جديد متن آهنگ فارسی تراریوم در شرق تهران(فرجام گیفت) خلاصه کتاب مبانی نوروسایکولوژی انسان احمد علی پور ارز دیجیتالی مایکل جکسون پادشاه جاودان